Bedwantsen bestrijden

Daarom kies je VKP Plaagdierbestrijding:

9,3 / 10
4.6/5

(53 reviews)

Bedwantsen bestrijden

Bedwantsen bestrijden: wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn kleine, vleugelloze insecten die meestal in bedden gevonden worden. Zodra bedwantsen zich in huis hebben gevestigd, is een snelle bestrijding noodzakelijk. VKP Plaagdierbestrijding kan hierbij helpen om weer zo snel mogelijk van bedwantsen af te komen! VKP Plaagdierbestrijding werkt met regionale teams in Alkmaar, Amsterdam, Amstelveen, Den Haag, Haarlem en Rotterdam waardoor onze ongediertebestrijder altijd snel ter plaatse kan zijn.

Bedwantsen bestrijden: Kosten en prijzen

Bedwantsen kunnen een ware nachtmerrie zijn en het is begrijpelijk dat je zo snel mogelijk van deze vervelende beestjes af wilt. Een veelgestelde vraag is echter: wat zijn de kosten van het bestrijden van bedwantsen? In dit artikel bespreken we de verschillende factoren die de kosten van bedwantsenbestrijding beïnvloeden en geven we je een idee van de prijzen die je kunt verwachten.

Factoren die de kosten beïnvloeden

De kosten voor het bestrijden van bedwantsen kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke factoren die van invloed zijn op de kosten:

1. Omvang van de besmetting

De omvang van de bedwantsenplaag is een belangrijke factor bij het bepalen van de kosten. Hoe groter de besmetting, hoe meer tijd, inspanning en middelen er nodig zijn om de bedwantsen volledig te bestrijden. Een kleine besmetting kan mogelijk worden behandeld met minder intensieve methoden, terwijl een grote plaag mogelijk professionele behandeling vereist.

2. Type behandeling

Er zijn verschillende behandelingsopties beschikbaar voor het bestrijden van bedwantsen, en elk type behandeling heeft zijn eigen kosten. Enkele veelvoorkomende behandelingen zijn:

 • Chemische behandeling: Het gebruik van insecticiden om bedwantsen te doden. De kosten kunnen variëren afhankelijk van het gebruikte product en de omvang van de behandeling.
 • Hittebehandeling: Het verhitten van de besmette ruimte tot een temperatuur die dodelijk is voor bedwantsen. Hittebehandelingen kunnen duurder zijn vanwege de benodigde apparatuur en de tijd die nodig is om de behandeling uit te voeren.
 • Stoombehandeling: Het gebruik van stoom om bedwantsen te doden. Stoombehandelingen kunnen variëren in kosten, afhankelijk van de omvang van de besmetting en de benodigde apparatuur.

3. Omvang van de te behandelen ruimte

De grootte van de ruimte die behandeld moet worden, kan ook invloed hebben op de kosten. Het behandelen van een enkele kamer is over het algemeen minder duur dan het behandelen van een volledig huis of een appartementencomplex. De kosten zullen variëren afhankelijk van de grootte van de ruimte en de benodigde inspanning om alle besmette gebieden te behandelen.

4. Professionele hulp

Het inschakelen van professionele ongediertebestrijding kan extra kosten met zich meebrengen. Hoewel het mogelijk is om zelf bedwantsen te bestrijden, kan het inhuren van professionals voordelen hebben, zoals expertise, garanties en efficiëntie. De kosten van professionele bedwantsenbestrijding kunnen variëren afhankelijk van de gekozen dienstverlener, de omvang van de besmetting en de gekozen behandelmethode.

Kosten van bedwantsen bestrijding

Nu je bekend bent met de factoren die de kosten van bedwantsenbestrijding beïnvloeden, laten we eens kijken naar de geschatte prijzen die je kunt verwachten:

 • Chemische behandeling: De kosten voor een chemische behandeling kunnen variëren van €100 tot €500, afhankelijk van de omvang van de besmetting en het gekozen bestrijdingsbedrijf. Houd er rekening mee dat meerdere behandelingen nodig kunnen zijn om de bedwantsen volledig te elimineren.
 • Hittebehandeling: Hittebehandelingen kunnen duurder zijn en kosten gemiddeld tussen de €500 en €1500, afhankelijk van de grootte van de ruimte en de benodigde apparatuur. Deze methode is echter zeer effectief en kan bedwantsen in één behandeling uitroeien.
 • Stoombehandeling: De kosten voor een stoombehandeling variëren meestal tussen de €200 en €500, afhankelijk van de omvang van de besmetting en de benodigde apparatuur. Stoombehandeling is een milieuvriendelijke optie en kan helpen bij het doden van bedwantsen op moeilijk bereikbare plaatsen.

Het is belangrijk op te merken dat de kosten van bedwantsenbestrijding kunnen variëren afhankelijk van je locatie, de ernst van de besmetting en de gekozen dienstverlener. Het is raadzaam om meerdere offertes aan te vragen en de prijzen en services van verschillende bedrijven te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Het is ook de moeite waard om te investeren in preventieve maatregelen om toekomstige bedwantsenproblemen te voorkomen. Het regelmatig inspecteren van je bed, het gebruik van beschermhoezen voor matrassen en kussens, en het vermijden van het kopen van gebruikte meubels zonder grondige inspectie kunnen helpen om bedwantsen buiten de deur te houden.

Het bestrijden van bedwantsen kan een investering zijn, maar het herwinnen van je gemoedsrust en een goede nachtrust zijn onbetaalbaar. Zorg ervoor dat je de beste aanpak kiest die past bij jouw situatie en laat professionele hulp je helpen om snel van deze vervelende beestjes af te komen.

Methoden voor het bestrijden van bedwantsen

1. Identificatie van bedwantsen

Voordat je bedwantsen kunt bestrijden, is het belangrijk om zeker te weten dat je daadwerkelijk met bedwantsen te maken hebt. Hier zijn enkele tekenen van een bedwantsenbesmetting:

 • Kleine rode bultjes op je huid die jeuk veroorzaken.
 • Donkere vlekken op je matras, kussens of lakens.
 • De aanwezigheid van levende bedwantsen of hun eitjes.

Als je deze tekenen opmerkt, is de kans groot dat je een bedwantsenplaag hebt. Ga verder met de volgende stappen om ze te bestrijden.

2. Grondige reiniging

Een van de eerste stappen bij het bestrijden van bedwantsen is een grondige reiniging van je huis. Dit omvat het wassen van al je beddengoed, kleding en stoffen op hoge temperatuur. Stel je wasmachine in op minimaal 60 graden Celsius om de bedwantsen te doden.

3. Het gebruik van stofzuigers en stoomreinigers

Het gebruik van stofzuigers en stoomreinigers is een effectieve manier om bedwantsen te bestrijden. Stofzuig grondig alle kieren, scheuren en andere mogelijke schuilplaatsen van bedwantsen, zoals matrasnaden, meubelnaden en vloerbedekking. Zorg ervoor dat je een stofzuiger met een HEPA-filter gebruikt om te voorkomen dat de bedwantsen ontsnappen.

Stoomreinigers kunnen ook helpen bij het doden van bedwantsen en hun eitjes. Door de hitte van de stoom worden de bedwantsen gedood, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Zorg ervoor dat je de stoomreiniger grondig gebruikt op je matras, bedframe, meubels en andere besmette oppervlakken.

4. Het gebruik van insecticiden

Insecticiden kunnen effectief zijn bij het bestrijden van bedwantsen, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik ervan. Kies voor insecticiden die specifiek zijn ontworpen om bedwantsen te bestrijden en volg nauwgezet de instructies op het etiket.

Spuit het insecticide op alle mogelijke schuilplaatsen van bedwantsen, zoals spleten, kieren, naden en andere besmette gebieden. Vermijd echter het spuiten van insecticiden op plaatsen waar je slaapt of direct contact hebt met je huid. Als je ervoor kiest om insecticiden te gebruiken, zorg er dan voor dat je de juiste veiligheidsmaatregelen neemt en eventueel professionele hulp inschakelt.

5. Hittebehandeling tegen bedwantsen

Bedwantsen zijn gevoelig voor hitte, dus het gebruik van hittebehandelingen kan een effectieve manier zijn om ze te bestrijden. Je kunt bijvoorbeeld je besmette kleding, beddengoed en andere stoffen in de droger op hoge temperatuur zetten om de bedwantsen te doden.

Daarnaast zijn er professionele hittebehandelingen beschikbaar waarbij je hele huis wordt verwarmd tot een temperatuur die bedwantsen niet kunnen overleven. Dit kan een effectieve methode zijn, maar het is belangrijk om dit over te laten aan professionele ongediertebestrijders die ervaring hebben met deze behandelingen.

6. Natuurlijke remedies om bedwantsen te bestrijden

Naast chemische en hittebehandelingen zijn er ook natuurlijke remedies die kunnen helpen bij het bestrijden van bedwantsen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Diatomeeënaarde: Dit is een natuurlijk poeder gemaakt van gemalen fossiele diatomeeën. Het poeder beschadigt de waslaag van de bedwantsen, waardoor ze uitdrogen en sterven. Strooi diatomeeënaarde rondom besmette gebieden en laat het enkele dagen zitten voordat je het opzuigt.
 • Lavendelolie: Bedwantsen hebben een hekel aan de geur van lavendelolie. Meng enkele druppels lavend
 • elolie met water en spuit dit mengsel rondom je bed en andere besmette gebieden. Dit kan bedwantsen helpen af te schrikken.
 • Tea tree olie: Tea tree olie staat bekend om zijn insectenwerende eigenschappen. Meng enkele druppels tea tree olie met water en spuit dit op besmette oppervlakken. Dit kan helpen bij het bestrijden van bedwantsen.
 • Het is echter belangrijk op te merken dat natuurlijke remedies mogelijk niet zo effectief zijn als chemische of hittebehandelingen. Ze kunnen echter een aanvullende benadering zijn om bedwantsen op een meer natuurlijke manier te bestrijden.

Hoe kan ik bedwantsen herkennen?

Bedwantsen zijn lastig te herkennen omdat ze zo klein zijn en zich graag verstoppen. Je zult ze niet snel voorbij zien kruipen. Ook al doet de naam vermoeden dat deze beestjes zich voornamelijk in bed verschuilen is dit niet het geval. De bedwants kan zich niet alleen in het matras verstoppen maar ook buiten de slaapkamer verstoppen in stopcontacten, achter plinten, achter het behang en door kieren en voegen in de muur.

Bedwantsen bestrijden

Bedwantsen prikken ons graag ‘s nachts door zich vol te zuigen met bloed. De eerste signalen van de bedwantsenplaag kunnen daarom rode, jeukende bultjes zijn en kleine bloedvlekjes op de lakens van het matras.

bedwants beet herkennen
Beten van bedwantsen

Levende bedwantsen herkennen

Bedwantsen zijn kleine insecten die zich goed kunnen verstoppen in diverse kiertjes en naadjes. Toch zullen ze ’s nachts voor het licht komen. Als je geluk hebt zie je ze dan, wat alsnog lastig gaat worden. Een volwassen bedwants is namelijk maar 5 millimeter lang. Ze zijn bovendien plat ovaal van vorm en lichtbruin van kleur. Dit is tenminste het geval als ze zich nog niet gevoed hebben. Naarmate het dier meer gegeten heeft wordt het donkerder en ronder. In sommige gevallen kun je de bedwantsen echt zien lopen, maar je zult dan wel met een enorme plaag te maken hebben. Meestal is dit niet het geval en verstoppen de beestjes zich onder andere in de nachtkasjes, in de naden van het matras, tussen de lattenbodem en achter het hoofdbord.

Bloedvlekjes op het beddengoed

Als je bloedvlekjes op de lakens, het beddengoed of op andere plaatsen rondom en in je bed ziet dan kan dit een teken zijn van een bedwantsenplaag. Deze bloedvlekjes zijn namelijk de uitwerpselen van bedwantsen. Meestal zijn ze maar 0,5 tot 1 millimeter groot en dus lastig te zien. Daarnaast kunnen deze bloedvlekjes op het beddengoed ook nog andere oorzaken hebben. Ze wijzen dus niet direct op bedwantsen, maar wel in combinatie met andere signalen die je kunt herkennen.

Bedwantsen herkennen
Bedwantsen in beddengoed

Eitjes

Daarnaast zou het ook kunnen dat je eitjes ziet. Ze zijn wel ontzettend klein en daardoor moeilijk te spotten, maar als je een eitje ziet met een witte kleur dan kun je ervan uit gaan dat het gelegd is door een bedwants. Deze eitjes zijn overigens enigszins doorzichtig en vrij smal. Meestal vind je ze in de naden van het matras of in andere kiertjes en scheurtjes.

Vervellingshuidjes

Bedwantsen vervellen maar liefst vijf keer voordat ze volgroeid zijn tot een volwassen insect. Meestal vind je deze vervellingshuidjes in de omgeving van het nest. Je kunt ze herkennen aan hun bijna doorzichtige kleur en lichte gewicht. Ze hebben bovendien de vorm van een bedwants.

Vieze en zoete geur

Als je te maken hebt met een grote besmetting in je woning dan kun je de bedwantsen ook ruiken. Deze insecten verspreiden namelijk een zoete geur die je echt misselijk zal maken. Dit komt doordat de bedwantsen geurklieren hebben waaruit ze een afscheiding wat lijkt op olie produceren. Deze afscheiding dient ter afwering van vijanden, maar ook voor de voortplanting.

Hoe krijg je bedwantsen?

Helaas komen bedwantsen vaak voor. Dit heeft niets met de hygiëne van plekken of slaapkamers te maken. De bedwants wordt voornamelijk door reizen verspreid en binnengelaten. Omdat bedwantsen vaak maar 6,5 mm groot zijn, zijn ze lastig te herkennen en kunnen ze gemakkelijk vanaf een vakantiebestemming binnen of buiten Nederland mee naar huis liften.

Niet alleen door een vakantie maar ook door een verhuizing kunnen bedwantsen intrekken. Ook via tweedehands meubels kunnen bedwantsen binnen komen. Ze kunnen zich goed vasthouden aan stof zoals bijvoorbeeld gordijnen of vloerkleden. Bedwantsen kunnen een jaar lang in leven blijven zonder voedsel.

Waar verstoppen de bedwantsen zich vooral?

Bedwantsen herkennen is dus niet bepaald eenvoudig, al zijn er wel een paar signalen waaraan je kunt merken dat je te maken hebt met deze insecten in huis. Helaas zul je deze symptomen niet altijd kunnen zien omdat de bedwantsen heel goed zijn in het spelen van verstoppertje.

Bedwantsen

Ze verbergen zich namelijk in allerlei verschillende locaties. Zo zitten ze graag in de zomen van matrassen, maar ook in kieren van het frame van je bed en bij de plinten. Als je echt te maken hebt met een hevige plaag dan kan je matras zelf donker kleuren door de uitwerpselen van deze insecten. De naam doet het al een beetje vermoeden, maar de bedwantsen worden dus vaak aangetroffen in het bed. Ook in beddengoed verbergen ze zich graag, al kunnen ze ook verstopt zitten in het meubilair.

Hier worden bedwantsen het vaakst aangetroffen:

 • Beddengoed, zoals dekens, lakens, kussens en dekbedden
 • Nachtkastjes
 • Naden van matrassen
 • Bedframes
 • Hoofdeinden
 • Kasten
 • Ondertapijt
 • Tapijt
 • Onder plinten
 • Tussen de vloerdelen
 • Achter loslatend behang
 • Verlichting
 • In gebroken en gebarsten pleisterwerk
 • Stopcontacten
 • In elektrische apparaten waaronder babyfoons en laptops

Hoeveel kost bedwantsen bestrijden?

Maak vandaag nog een afspraak met ons al u zelf last heeft van ongedierte en als u veel geld wilt besparen.

Tijdens de telefonische intake zullen wij u altijd een prijsopgave doen. Door deze opgave weet u zeker dat u nooit meer teveel hoeft te betalen.

Voor het bestrijden van bepaalde soorten plaagdieren zoals muizen, houtwormen of bedwantsen is het soms noodzakelijk om meerdere behandelingen in te plannen. Het is altijd mogelijk om uw vragen te stellen aan ons team, uiteraard kost dit u niets.

Hoe kun je voorkomen dat je bedwantsen meeneemt van vakantie?

Veel mensen krijgen dus bedwantsen in huis doordat deze insecten zich nestelen in een koffer op een hotelkamer. Vervolgens gaan ze mee het vliegtuig in op naar Nederland, waar ze in de woning uit de bagage zullen kruipen. Je kunt dan zomaar bedwantsen herkennen in bed, terwijl dit voor de vakantie nog niet het geval was.

Het is dan ook van belang om je hotelkamer altijd te controleren op bedwantsen. Dit hoeft maar een minuutje te duren, maar het kan veel problemen voorkomen. Je moet daarom niet direct je koffer op het bed neerleggen, laat dit eerst juist even in de gang staan.

Controleer vervolgens het beddengoed op levende bedwantsen, maar ook op uitwerpselen. Bedwantsen herkennen matras is hierbij ook zeker nodig. Staan er kasten in je hotelkamer? Hang hier dan je kleding in. Leg dit dus niet neer op de planken of in de lades.

Heb je bij het bedluizen herkennen in de hotelkamer geen bedwantsen gevonden maar heb je alsnog het vermoeden dat ze er wel degelijk waren? Je kunt dan een paar maatregelen nemen om te voorkomen dat de kleine beestjes van je huis ook hun woning maken.

Hiervoor moet je je bagage bij terugkomst buiten laten staan. Vervolgens moet je hier de was sorteren, wat je in plastic zakken moet stoppen. Deze zakken moet je goed afsluiten en buiten laten liggen totdat je de was wilt wassen. Gooi de was hierbij direct vanuit de zak in de wasmachine.

De plastic zak gooi je vervolgens buiten weg. Je kleding moet je bovendien op 60 graden Celsius wassen. Mag of kan dit niet? Breng je kleding in dit geval naar de stomerij, waar je wel moet aangeven dat je vermoedt dat er bedwantsen in je was zitten.

Daarnaast kun je je bagage ook minstens een dag in de zon laten liggen in de buitenlucht. Om ervoor te zorgen dat de temperatuur echt hoog genoeg wordt kun je nog een zwarte vuilniszak om de koffer doen. Als de koffer en de inhoud twee uur of langer verhit wordt op 56 graden Celsius dan zullen alle bedwantsen gedood worden.

Hoe kom ik snel van bedwantsen af?

Bedwantsen verdwijnen helaas niet uit zichzelf. Ze kunnen een lange tijd overleven zonder voedsel. Omdat ze zich op veel plekken kunnen verschuilen slagen veel mensen er zelf niet in om ze te bestrijden. De hulp van een professionele ongediertebestrijding is daarom ook noodzakelijk.

In tegenstelling tot sprays en andere bestrijdingsmiddelen die verkocht worden, geeft VKP Plaagdierbestrijding een garantie voor een effectieve en professionele bestrijding tot het probleem is verholpen!

Niet alleen door een vakantie maar ook door een verhuizing kunnen bedwantsen intrekken. Ook via tweedehands meubels kunnen bedwantsen binnen komen. Ze kunnen zich goed vasthouden aan stof zoals bijvoorbeeld gordijnen of vloerkleden. Bedwantsen kunnen een jaar lang in leven blijven zonder voedsel.

VKP Plaagdierbestrijding wordt gewaardeerd met een 9.4

M. de Bruin
M. de Bruin
Google review
Lees verder
Ik ben zeer tevreden over de geleverde service. Het is niet altijd eenvoudig om zo'n goede professional in één pakket te vinden. Nogmaals dank aan de ongediertebestrijders.
Ronald Vaassen
Ronald Vaassen
Google review
Lees verder
Heel erg bedankt voor het bestrijden van die vreselijke kevers in mijn huis en slaapkamer. Bedankt voor je uitstekende service.
Tom Bezembinder
Tom Bezembinder
Google review
Lees verder
Wij zijn al jaren klant van Ongediertebestrijder Amsterdam en hebben altijd een zeer goede service gekregen; dit was geen uitzondering. Dank u.
Sietske de Boer
Sietske de Boer
Google review
Lees verder
Kort na het telefoontje kwam de ongediertebestrijder bij ons langs. Samen zoeken we naar de beste oplossing. Het werk is zeer professioneel. Ik ben zeker tevreden en vooral blij dat ik zo snel geholpen ben.
Previous
Next