Porienzwam bestrijden

Daarom kies je VKP Plaagdierbestrijding:

9,3 / 10
4.6/5

(53 reviews)

Krijg je te maken met de Poriënzwam in huis dan is het noodzakelijk om een expert in te schakelen. Deze speciale zwam groeit in zeer vochtige ruimte. Het tast voornamelijk het naaldhout en het loofhout aan. Je kunt de poriënzwam herkennen aan het bloemkoolachtige uiterlijk.

Wij zijn al voor een lange tijd actief als het aankomt op het bestrijden van de poriënzwam bij jou in huis, ook in monumentale panden.

Net als de kelderzwam en de huiszwam is de poriënzwam aan te merken als een schimmel die hout aan kan tasten. Binnen no time zullen de draagconstructies van jouw pand dusdanig zijn aangetast dat deze zomaar in kunnen storten. In dit artikel laten we je meer zien over het herkennen van de poriënzwam en de werkwijze waarop de poriënzwam bij jou in huis verwijderd zal worden.

Poriënzwam herkennen

De poriënzwam is niet echt aan te merken als een klassieke paddenstoel. Dit komt voornamelijk door het feit dat lichaam van de zwam ongeveer een centimeter dik is en een helderwitte kleur heeft. Het lijkt op een grote wat, maar hij heeft grote poriën. Hier komt de naam dan ook vandaan. Soms kan het lichaam geel of roze kleuren. Daarnaast is het vaak zo dat de poriënzwam als een groot weefsel over het hout komt te liggen. De draden zijn wit van kleur. Indien ze droog zijn dan kunnen ze zeer buigzaam worden.

Porienzwam bestrijden

De totstandkoming van poriënzwam

Er zijn verschillende redenen waarom een poriënzwam tot stand kan komen. Vaak komt het doordat de woning te vochtig is. Dit is met name in de woningen zo die niet goed genoeg geventileerd worden. Factoren die onder andere een rol spelen zijn een te hoge temperatuur of te weinig lichtinval. De poriënzwam zal over het algemeen goed gedijen op een temperatuur van 23 graden of hoger. Als het kouder is dan zal de poriënzwam minder goed groeien.

Schade door poriënzwam

De poriënzwam kan zich uitbreiden dankzij de aanwezigheid van vochtig hout. Is er een vochtprobleem (zoals een lekkage) en is het hout daardoor vochtig geworden, dan kunnen daarop sporen van de porienzwam ontkiemen. De poriënzwam is in staat om uit te breiden door vochtig hout. bij een lekkage is het mogelijk data de sporen van de poriënzwam zullen ontkiemen.

Schade door Porienzwam

De meeste poriënzwammen komen voor op loofhout of naaldhout en zorgen voor bruinrot. Hierdoor zal het hout verkleuren en wordt het steeds minder sterk. Het is zelfs mogelijk dat het hout volledig broos wordt.

De poriënzwam kan alles aantasten wat van loofhout of naaldhout is gemaakt zoals bijvoorbeeld:

  • deurlijsten
  • deurbladen
  • (draag-)balken
  • houten panelen
  • planken
  • vloeren
  • plafonds
  • kisten
  • meubelen
  • papier en karton
Porienzwam bestrijden

Waarom kiezen voor VKP Plaagdierbestrijding voor het bestrijden van poerienzwam?

Lid van de NVPB

Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging Plaagdier Management Bedrijven. Deze organisatie streeft naar een professionalisering van plaagdiermanagement. Door de speciale kwaliteitsnorm beogen zij om de kwaliteit zo hoog mogelijk te tillen. Door de kwaliteitsnorm wordt de organisatie gezien als een vertegenwoordiger van de verschillende plaagdiermanagement bedrijven. Zij weten een hoogwaardig product te leveren. De norm van de richtlijn staat dan ook altijd weer garant voor de hoogst mogelijke kwaliteit.

Keurmerk van de KPMB

De Stichting Keurmerk Plaagdier Managment Bedrijven is een speciale schemabeheerder van het kwaliteitssysteem Plaagdiermanagement. Wij voldoen aan de hoogste eisen die er in dit systeem gesteld zijn, hierdoor verdienen wij het keurmerk. De kwaliteit zal altijd worden gewaarborgd met behulp van onafhankelijke geaccrediteerde certificerende instanties
De restauratieladder is voorzien van onze redeneervolgorde. De keuze die wordt gemaakt zal afhankelijk zijn van de fysieke samenhang, de waardenstelling van het pand en het gebruik van het betreffende pand.

Richtlijn URL5001

Ons bedrijf werkt volgens de richtlijn URL5001 in een samenwerkingsverband met Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. In deze richtlijn zijn de afspraken vastgelegd met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed voor de werkzaamheden voor het bestrijden van houtaantasting door insecten en zwammen voor de meest historisch waardevolle panden.

Poerienzwam bestrijden FAQ

Is de poriënzwam gevaarlijk?

Het is mogelijk dat de poriënzwam zorgt voor gezondheidsklachten. Hier kan je denken aan astma, infecties aan de luchtwegen of aan allergieën. Deze klachten kan je krijgen wanneer je de sporen van de poriënzwam inademt. Vaak worden de klachten erger over de loop der tijd. Ook dit is weer een reden dat de poriënzwam zo snel mogelijk verwijderd moet worden uit huis.

Poriënzwam zelf bestrijden

Poriënzwam is amper te bestrijden zonder de hulp van een professional. Dat komt omdat de schimmeldraden van dit soort zwammen meestal zeer diep in het hout zitten. Bovendien kunnen de sporen zeer makkelijk verspreid worden, waardoor je al snel op andere plekken in huis last krijgt van de poriënzwam.

Het is vaak niet mogelijk om de poriënzwam zelf te bestrijden in huis. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de draden van de poriënzwam veel dieper in het hout komen. Daar komt bij dat de sporen erg makkelijker door het huis verspreid kunnen worden, hierdoor kan je op andere plekken ook last krijgen van de zwammen.

Het is mogelijk om in de winkel middeltjes te vinden die je beloven om snel poriënzwammen te bestrijden. Echter zorgen deze middeltjes er alleen maar voor dat de groei van de zwam wordt verminderd. Het zorgt er dus niet voor dat de zwam dood zal gaan. Je moet daarnaast altijd beschermende kleding dragen bij het gebruik van deze middelen. Hierdoor komen de kosten hoger te liggen. Het is daarom verstandig om altijd een specialist in te schakelen.

Wat kost porienzwam bestrijding?

De kosten voor het bestrijden van de poriënzwam zijn helaas niet zo eenvoudig op te sommen. Dit komt voornamelijk door het feit dat iedere zwammenplaag anders is.

De schade is erger als de plaag groter is, dit is iets wat eigenlijk voor zich spreekt. De prijs zal altijd duidelijk worden aan de hand van de inspectie. Dit zorgt ervoor dat je niet meer zo snel voor bepaalde verrassingen komt te staan.

Hoe kun je Poriënzwam voorkomen?

Er zijn verschillende manieren waarop je in staat bent om de terugkeer van de poriënzwam te voorkomen. Het is noodzakelijk om na afloop van de bestrijding op de volgende zaken te letten om je woning optimaal te beschermen:

Zorg altijd voor genoeg licht in alle ruimtes in je woning.

Ventileer je woning voldoende door ramen en deuren te openen

Hou de luchtvochtigheid in huis zo laag mogelijk.

Houd de temperatuur in je woning zo laag mogelijk.

Kies voor een verduurzamingsmiddel voor het hout.

Los vochtproblemen altijd zo snel mogelijk op

Ben je verzekerd door schade van de porienzwam?

In tegenstelling tot wat er nog wel eens wordt gedacht is het mogelijk om schade van de poriënzwam te verhalen op de verzekeraar.

Hiervoor is het wel noodzakelijk dat de oorzaak van de schade niet voorkomen had kunnen worden. De afweging is altijd afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Wij raden je dus aan om even contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij waar je bij zit.

VKP Plaagdierbestrijding wordt gewaardeerd met een 9.4

M. de Bruin
M. de Bruin
Google review
Lees verder
Ik ben zeer tevreden over de geleverde service. Het is niet altijd eenvoudig om zo'n goede professional in één pakket te vinden. Nogmaals dank aan de ongediertebestrijders.
Ronald Vaassen
Ronald Vaassen
Google review
Lees verder
Heel erg bedankt voor het bestrijden van die vreselijke kevers in mijn huis en slaapkamer. Bedankt voor je uitstekende service.
Tom Bezembinder
Tom Bezembinder
Google review
Lees verder
Wij zijn al jaren klant van Ongediertebestrijder Amsterdam en hebben altijd een zeer goede service gekregen; dit was geen uitzondering. Dank u.
Sietske de Boer
Sietske de Boer
Google review
Lees verder
Kort na het telefoontje kwam de ongediertebestrijder bij ons langs. Samen zoeken we naar de beste oplossing. Het werk is zeer professioneel. Ik ben zeker tevreden en vooral blij dat ik zo snel geholpen ben.
Previous
Next