Zwam bestrijden

Daarom kies je VKP Plaagdierbestrijding:

9,3 / 10
4.6/5

(53 reviews)

huiszwam op zolder in de hoek

Zwam bestrijding is een klus die alleen door de beste ongediertebestrijders verricht kan worden. Dit komt voornamelijk door het feit dat de zwammen zich strak weten te hechten aan vochtig hout. Deze zwammen komen vervolgens alleen los bij het gebruik van zeer grove middelen. De balken zullen als eerste worden aangetast door zwammen, de vloeren zijn als tweede aan de beurt. Na deze aantasting zullen ook de andere houten onderdelen zwakker worden. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over de werkwijze en de kosten van de professionele zwambestrijding.

Zwam bestrijden: zelf doen of laten doen?

Voor het bestrijden van zwammen is er erg veel kennis en expertise nodig. De vochtige ruimtes moeten namelijk worden gedroogd en al het hout moet worden gekeurd en verwijderd als het is aangetast. De schoonmaakwerkzaamheden zijn niet zo makkelijk al je zou denken. Bij de verkeerde werkwijze zullen de zwammen namelijk terugkomen. Door te kiezen voor onze professionele zwambestrijding weet je zeker dat je met een gerust hart jouw woning kunt ontdoen van alle zwammen.

Zwam bestrijding: wat kun je zelf doen?

Alle zwam bestrijding tips voor jouw woning

Indien je ervoor kiest om zelf de zwammen van de muren of vloeren te krabben dan is het noodzakelijk om afstand te bewaren. Dit is de enige manier om te voorkomen dat je de zwammen kunt inademen of verder kunt verspreiden. Het beste is echter om een professional in te schakelen voor het verwijderen van de zwammen. De bestrijder zal je een paar tips kunnen geven om de nieuwe plaag te voorkomen:

  • Los vochtproblemen zoals lekkages op wanneer je ze ontdekt
  • Zorg voor de juiste ventilatie in je woning of bedrijfspand.
  • Behandel al het onaangetaste hout altijd met een verduurzamingsmiddel.

Onze werkwijze

Snel, efficiënt en vakkundig

Zwammen die in staat zijn om hout aan te tasten zijn niet de paddenstoelen die je in de soep kunt gooien. Het zijn zwammen die zich voeden met cellulose wat in het hout zit. Ook zullen de zwammen vocht aan het hout onttrekken, dit kan de uitstraling van het hout aantasten. De zwammen ontstaan wanneer de sporten op het vochtige hout belanden, denk hier bijvoorbeeld aan de kruipruimte. De sporen zullen gaan ontkiemen en werken hun weg naar boven. Hoe vochtiger de ruimte is, hoe sneller de zwammen zich zullen gaan verspreiden. Het is vaak zo dat je de zwammen pas ontdekt wanneer je de woning verkoopt of wanneer je wilt gaan verbouwen. Echter kan het ook zijn dat je toevallig de zwammen ziet bij een inspectie ziet van de kruipruimte bij jou in huis. Door het vochtige hout blijven de zwammen maar groeien als je besluit om niets te doen. Indien er een lekkage is dan zal dit proces nog sneller gaan dan voorheen. Wanneer je de sporen van de zwammen inademt kan je last krijgen van problemen met je luchtwegen.

De zwambestrijding is onderweg

Bij ons ben je aan het juiste adres voor de best mogelijk zwambestrijding die je op dit moment maar kunt vinden. Het is mogelijk om ons te contacteren voor het maken van een afspraak. We komen zo snel mogelijk langs om een inspectie in te plannen voor bij jou in huis. Hierbij zullen we een aantal verschillende vragen beantwoorden. Welke zwammen zijn er te vinden? Welke plekken zijn er aangetast door de zwammen? Alle plekken worden opgespoord en onderzocht.

Zwam bestrijding: de juiste werkwijze

Als het aankomt op zwambestrijding is het noodzakelijk dat er op de juiste manier te werk wordt gegaan. Indien dit niet wordt gedaan zullen de zwammen al vrij snel terugkomen. Als eerste is het noodzakelijk dat de vochtige ruimte wordt gedroogd. Is er sprake van een lekkage dan zal deze moeten worden verholpen. Dit geldt ook voor mogelijk stilstaand water in huis. Indien het hout zeer ernstig is aangetast dan zal dit verwijderd moeten worden. De aangetaste wanden worden behandeld met een speciale brander. Dit kan alleen als de ruimte op de juiste manier is voorzien van ventilatie. Wanneer dit is gedaan zal er een speciaal gif op de muur worden aangebracht om te voorkomen dat de zwammen terug zullen komen. Het is mogelijk om beton te behandelen met dit gif, echter gaat hier wel meer werk in zitten. Hoe snel de zwammen verwijderd kunnen worden hangt volledig af van de ernst van de plaag.

Advies van de zwambestrijder

Wanneer de zwammen allen zijn verwijderd dan zal je een aantal handige adviezen krijgen van de bestrijder die ter plekke is bij jou op de locatie. Indien er veel constructies zijn aangetast bij jou in het bedrijf dan krijg je vaak als tip om te zorgen voor een snelle oplossing voor vochtproblemen en voor het verminderen van het vochtgehalte in de ruimte. Ook is het handig om de ruimtes met regelmatig te controleren op eventuele nieuwe zwammen.

Kosten van zwambestrijding

Het is niet zo raar dat je het liefst zo min mogelijk geld uitgeeft voor het verhelpen van een zwammenplaag bij jou in huis. Om hiervoor te zorgen zal er altijd een plan van aanpak worden aangemaakt. In dit plan zullen de werkzaamheden en de kosten voor het bestrijden op een rijtje worden gezet. De kosten die je betaalt hangen voornamelijk af van de onderstaande factoren:

  • De omvang van de zwammenplaag
  • De benodigde tijd voor inspectie en bestrijding
  • De gekozen bestrijdingsmethode, materialen voor inspectie, bestrijding en preventiemaatregelen
  • Het aantal behandelingen

Wanneer het probleem in huis komt door een vochtprobleem zoals bijvoorbeeld een lekkage dan is het noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat hier ook kosten voor gemaakt moeten worden. Het is vaak noodzakelijk om hier een andere specialist voor in te schakelen. Hier kun je bijvoorbeeld denken aan een rioolvakman. Wanneer de zwammen veel schade hebben aangebracht dan is het soms noodzakelijk om de constructie te vervangen. Het is noodzakelijk om dit op de juiste manier te doen nu de balken vaak aan te merken zijn als draagconstructies.

Mocht u behoefte hebben aan meer informatie, kunt u altijd en vrijblijvend contact opnemen met VKP Plaagdierbestrijding.

Zwammen bestrijden in bedrijf

Indien jouw bedrijf te maken krijgt met zwammen is het noodzakelijk om snel in te grijpen. Indien er niets wordt gedaan kunnen de kosten voor het bedrijf aanzienlijk nel oplopen. Daar komt bij dat de klanten last kunnen krijgen van ernstige gezondheidsklachten. Door snel in te grijpen is het mogelijk om de klachten tot een minimum te beperken.

Hittebehandeling

Een hittebehandeling is een duurzame oplossing om woningen, schepen, meubels, authentieke molens of monumenten van houtworm te verlossen. VKP Plaagdierbestrijding behandelt houtworm op deze manier op ecologisch verantwoorde wijze. Op locatie bekijken we de situatie en samen met jou besluiten we of een hittebehandeling past bij de aard van het probleem. Ook geven we je duidelijk inzicht in de voor- en nadelen van een hittebehandeling.

Gassing

Een deugdelijke én ecologisch verantwoorde manier van houtwormbestrijding is gassing. Wij passen deze methode bijvoorbeeld toe bij vrijstaande woningen en authentieke monumenten zoals oude boerderijen en molens.

De methode is snel en doeltreffend. Het resultaat is bijzonder goed maar in verhouding duur ten opzichte van de twee andere methoden.

Impregneren

Wanneer je kiest voor het impregneren van het hout, kies je voor een langdurige bestrijding van houtworm. Het materiaal waarmee we impregneren, laat een residu achter in het hout. Mogelijke toekomstige houtwormen hebben geen kans meer in het behandelde hout. De behandeling laat een dodelijk laagje achter en werkt langdurig door. VKP Plaagdierbestrijding geeft een garantie van tien jaar. We werken met producten die veilig zijn voor mens en milieu. Na vier uur kun je je woning weer veilig naar binnen en ben je van je houtworm af.

Een zwam probleem ontdekt?

Wanneer je een vermoeden hebt van een zwam probleem, is het belangrijk om meteen actie te ondernemen. Het team van VKP Plaagdierbestrijding kan vaststellen wat voor soort larven zich in het hout bevinden, zodat er een juiste en effectieve bestrijdingsmethode gekozen kan worden.

VKP Plaagdierbestrijding wordt gewaardeerd met een 9.4

M. de Bruin
M. de Bruin
Google review
Lees verder
Ik ben zeer tevreden over de geleverde service. Het is niet altijd eenvoudig om zo'n goede professional in één pakket te vinden. Nogmaals dank aan de ongediertebestrijders.
Ronald Vaassen
Ronald Vaassen
Google review
Lees verder
Heel erg bedankt voor het bestrijden van die vreselijke kevers in mijn huis en slaapkamer. Bedankt voor je uitstekende service.
Tom Bezembinder
Tom Bezembinder
Google review
Lees verder
Wij zijn al jaren klant van Ongediertebestrijder Amsterdam en hebben altijd een zeer goede service gekregen; dit was geen uitzondering. Dank u.
Sietske de Boer
Sietske de Boer
Google review
Lees verder
Kort na het telefoontje kwam de ongediertebestrijder bij ons langs. Samen zoeken we naar de beste oplossing. Het werk is zeer professioneel. Ik ben zeker tevreden en vooral blij dat ik zo snel geholpen ben.
Previous
Next