Eikenprocessierups bestrijden

Ieder jaar van april tot half juli zorgen ze weer voor een plaag. De brandharen van processierupsen irriteren en kunnen zelfs bij overgevoelige mensen voor brandwonden zorgen.

Daarom kies je VKP Plaagdierbestrijding:

9,3 / 10
4.6/5

(53 reviews)

Eikenprocessierups bestrijden

Hoe herken je een Eikenprocessierups nest?

Ieder dier heeft zijn plek in de natuur. Dat is mooi, maar niet wanneer ze tot overlast zijn. Processierupsen zorgen steeds vaker en meer voor overlast. Er zijn twee soorten processierupsen in Nederland: de eikenprocessierups en de dennenprocessierups.

Rupsen van beide soorten nestelen zich aan de zonnige kan van de eiken- of dennenstam. De nesten van de rupsen bestaan uit een grote hoeveelheid rupsen. Maar ook uitwerpselen en brandharen vormen samen met de rupsen een duidelijk herkenbare grijsgroene kluwen. Na een aantal verpoppingen en vervellingen komt er een motachtige vlinder tevoorschijn.

Gecertificeerd

Al onze ongediertebestrijders zijn ervaren en beschikken over de vaardigheden die nodig zijn om ongediertebestrijders te zijn. We doen er alles aan om uw last volledig te verlichten en ongedierte op een professionele manier te bestrijden.

VCA Logo
KAD Logo
EVM logo
NVPB logo
PMV logo

Eikenprocessierups zorgt voor overlast

Een eikenprocessierups is bedekt met zo’n 700.000 witte brandharen van ongeveer 0,2 tot 0,3 millimeter lang. Deze brandharen zijn gevaarlijk voor de gezondheid van mensen en dieren. Wanneer de rupsen zich bedreigd voelen, schieten de rupsen de haartjes af. Wanneer de haartjes in de lucht komen, worden ze verspreid door de wind.

Op deze manier komen de haren op de huid, in de ogen en in de luchtwegen van mens en dier terecht. De haartjes zijn pijlvormig en zijn voorzien van minuscule weerhaakjes. Ook zitten er stoffen op de haartjes die zorgen voor allergische reacties als jeuk, zwelling en roodheid.

Eikenprocessierups nest
Eikenprocessierups nest

Toename van allergische reacties

Naarmate een persoon vaker met de haren van een processierups in contact is geweest, kunnen de allergische reacties toenemen. Net als bij een wespenallergie kunnen de allergische reacties bij sommige mensen zelfs dodelijke gevolgen hebben. De brandharen zorgen in een straal van wel 100 meter rond de boom van een rupsennest voor overlast. Ook oude nesten met resten van brandharen zorgen soms nog meerdere jaren voor overlast.

Last van ongedierte?

De professionele ongediertebestijders van VKP Plaagdierbestrijding staan voor je klaar! Wacht niet te lang bij ongedierte en vraag een gratis inspectie aan of bel direct

eikenprocessierups van dichtbij
Eikenprocessierups van dichtbij

Overlast van processierupsen? Bel vandaag nog!

Het bestrijden van eikenprocessierups nesten is specialistisch werk. Er is kennis voor nodig om de nesten vakkundig te bestrijden en te verwijderen. De experts van VKP Plaagdierbestrijding weten wat ze doen. Graag brengen wij je op de hoogte van ons plan van aanpak wanneer je te maken hebt met een nest processierupsen. Meer weten? Bel vandaag nog naar 08 53 03 89 90

VKP Plaagdierbestrijding wordt gewaardeerd met een 9.4

M. de Bruin
M. de Bruin
Google review
Lees verder
Ik ben zeer tevreden over de geleverde service. Het is niet altijd eenvoudig om zo'n goede professional in één pakket te vinden. Nogmaals dank aan de ongediertebestrijders.
Ronald Vaassen
Ronald Vaassen
Google review
Lees verder
Heel erg bedankt voor het bestrijden van die vreselijke kevers in mijn huis en slaapkamer. Bedankt voor je uitstekende service.
Tom Bezembinder
Tom Bezembinder
Google review
Lees verder
Wij zijn al jaren klant van Ongediertebestrijder Amsterdam en hebben altijd een zeer goede service gekregen; dit was geen uitzondering. Dank u.
Sietske de Boer
Sietske de Boer
Google review
Lees verder
Kort na het telefoontje kwam de ongediertebestrijder bij ons langs. Samen zoeken we naar de beste oplossing. Het werk is zeer professioneel. Ik ben zeker tevreden en vooral blij dat ik zo snel geholpen ben.
Previous
Next