Wat te doen tegen bedwantsen?

Daarom kies je VKP Plaagdierbestrijding:

9,3 / 10
4.6/5

(53 reviews)

bedwants beet herkennen

Wat te doen tegen bedwantsen?

Tref je bedwantsen aan in je kamer? Dat is al een prestatie op zich! Deze dieren zijn namelijk echte specialisten op het gebied van verstoppen. Wil je eerst bedwantsen herkennen? Lees dan eerst dit artikel. In elk kiertje, gaatje of scheurtje in je woning kun je namelijk bedwantsen tegenkomen, al moet je dan wel goed kijken. Deze beestjes zijn namelijk niet al te groot. Bovendien zijn ze met name ’s nachts actief, ze gaan dan namelijk op zoek naar eten. Met andere woorden, ze gaan dan naar je lichaam toe om bloed te drinken. Het idee dat je ’s nachts bloedzuigende insecten naast je op bed hebt lopen is natuurlijk huiveringwekkend. Je zult dan ook haast hebben om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Daarbij zal dit artikel over ‘wat te doen tegen bedwantsen?’ zeker helpen! Daarnaast kan het ook slim zijn om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen om je van de bedwantsen af te helpen.

Welk middel tegen bedwantsen kun je gebruiken?

Als je last hebt van bedwantsen dan wil je uiteraard dit probleem zo snel mogelijk aanpakken. Het is dan verstandig om te kiezen voor een middel tegen bedwantsen dat goed aangeschreven staat en populair is bij andere mensen die bedwantsen willen doden. Zo kun je er onder meer voor kiezen om een bedwantsenvalletje te gebruiken. Hiermee kun je de aanwezigheid van deze bloedzuigende insecten bewijzen, terwijl je ze ook kunt vangen. Toch is het nog maar zeer de vraag of zo’n commercieel middel tegen bedwantsen daadwerkelijk werkt. Het kan daarom beter zijn om voor een andere optie te kiezen of om gewoon een expert op het vlak van ongediertebestrijding in te schakelen. Wil je alsnog proberen of je met zo’n val de bedwantsen uit je woning kunt verwijderen? Koop ze dan online of in een winkel.

Bedwantsvalletjes
Bedwantsvalletjes – Ideaal om snel in hotelkamers, slaapkamers of andere vertrekken de aanwezigheid van bedwantsen te monitoren. Plaats de val voor minimaal één week in de ruimte waarvan wordt vermoed dat er bedwantsen aanwezig zijn.

Wat te doen tegen bedwantsen: bedwantsenspray

In principe kun je een bedwantsen spray aanschaffen als je merkt dat je last hebt van bedwantsen in je huis. Deze spray zit logischerwijs in een spuitbus. De spray is over het algemeen een giftige vloeistof wat gebruikt kan worden tegen allerlei kruipende insecten, waaronder dus bedwantsen. Meestal zit in een bedwantsen spray tetramethrin en permethrin. Dit zijn beide dus giftige stoffen die inwerken op de zenuwstelsels van de dieren. Je kunt de spray daarom ook spuiten op de beestjes zelf, maar het is ook mogelijk om met deze spuitbus zoveel mogelijk kiertjes en gaatjes in je muren, vloeren en matrassen te behandelen. Nadat je gebruik hebt gemaakt van de spray tegen bedwantsen is het van belang om de kamer goed te ventileren. Doe je dit niet dan loop je het risico dat je zelf vergiftigd raakt, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Bedwantsenspray
Bedwantsenspray – Het middel is bestemd voor bespuiting in kieren, naden en op andere plaatsen waar insecten zich schuil houden. Ideaal aan te brengen met het slangetje van de spuitdop. Behandel alle schuilplaatsen, dus ook achter en onder kasten, koelkasten, radiatoren en apparatuur. Spuit gelijkmatig over de te behandelende plekken door met een zwaaiende beweging het oppervlak licht te bevochtigen. Het middel blijft 4 tot 6 weken na de bespuiting werkzaam.


Wat kun je zelf doen tegen bedwantsen?

Heb je ondertussen helaas bedwantsen herkend in je woning? Het is dan dus zaak om de insecten te bestrijden. Het is hierbij van belang om niet direct in paniek te raken. Ja, het kan moeilijk zijn om bedwantsen te verwijderen, maar onmogelijk is het gelukkig niet. Je hoeft dus niet direct al je spullen en meubels weg te gooien, vaak kan het meeste wel behandeld en dus bewaard worden. Daarnaast is het ook belangrijk om uitgebreid en secuur te zijn in je aanpak van het probleem. Het kan slim zijn om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen voor het bestrijden van je plaag, maar in principe kun je dit ook zelf proberen te doen met behulp van de onderstaande tips. 

 1. Wat te doen tegen bedwantsen: bewaar je kleding in vacuümzakken
  Tijdens het reizen is het van belang om je kleding in vacuümzakken te bewaren. Dit komt doordat de bedwantsen met name overgebracht worden in hotels, zoals eerder al genoemd werd. Je moet dus tijdens je vakantie je kleding bewaren in de luchtdichte zakken. Hierdoor zullen je spullen minder toegankelijk zijn voor de bedwantsen, terwijl dit er ook voor zorgt dat je voorkomt dat de beestjes met je mee naar huis gaan. 
 2. Wat te doen tegen bedwantsen: verminder de schuilplaatsen van bedwantsen
  De vorige tip is natuurlijk niet echt interessant als je graag de bedwantsen in je woning wilt aanpakken, hierbij is het juist beter om het aantal schuilplaatsen van de dieren te verminderen. Is je woning op het moment hartstikke rommelig? Dat is niet de bedoeling. Een rommelig huis biedt namelijk meer plekken waar de bedwantsen zich kunnen verbergen. Hierdoor wordt het bovendien lastiger om deze beestjes te vinden en te bestrijden. Zitten er bedwantsen in je matras? Je kunt dan een speciale bedwantsen matrasbeschermer kopen. Plaats dit om je matras. Hierdoor is het voor de bedwantsen moeilijker om bij je te komen terwijl je slaapt.
 3. Wat te doen tegen bedwantsen: stofzuig je huis grondig
  Het is slim om het aantal bedwantsen te bestrijden, zo zul je direct ook het aantal beten verminderen. Hierbij kan het helpen om je woning grondig te stofzuigen, zo kun je waarschijnlijk een deel van de bedwantsen verwijderen. Hiervoor moet je het tapijt zorgvuldig stofzuigen, net zoals het frame van je bed en de gestoffeerde meubels bijvoorbeeld. Ook mag je tijdens het stofzuigen zeker niet alle kiertjes en scheurtjes in je huis vergeten. Na elk gebruik moet je de stofzuigzak vervangen, zo kunnen de bedwantsen niet ontsnappen. Nadat je de zak uit de stofzuiger gehaald hebt moet je er een plastic zak om doen. Sluit dit goed af en gooi de zak direct in een afvalbak in de buitenlucht.
 4. Wat te doen tegen bedwantsen: beddengoed wassen
  Ja, dat is het zeer zeker! Dit is een bestrijdingstechniek van bedwantsen die je dus zelf kunt uitvoeren. Hiervoor moet je dus het textiel waar de bloedzuigende insecten inzitten heet wassen, waaronder onder andere het beddengoed. Dit komt doordat de bedwantsen slecht tegen warmte kunnen. Je moet er dus voor zorgen dat je de wasmachine op minstens 60 graden Celsius zet, al kan de temperatuur het beste nog wat hoger gezet worden. Zo kun je op een effectieve manier zowel de bedwantsen als de eitjes en nimfen doden. Dit zal het probleem gedeeltelijk oplossen, al zitten helaas niet alle diertjes in het beddengoed.

Schakel een professionele ongediertebestrijder in

Vaak zal het bestrijden bedwantsen je niet alleen lukken. Je zult dan de hulp van een professionele ongediertebestrijder in moeten schakelen. Dit zal je kans op succes vergroten bij het verwijderen van deze bijtende insecten. Wil je een expert op dit gebied inhuren? Het is dan van belang dat je kiest voor een bedrijf met een goede reputatie. Neem contact op met VKP om effectief bedwantsen te laten bestrijden.

VKP Plaagdierbestrijding wordt gewaardeerd met een 9.4

M. de Bruin
M. de Bruin
Google review
Lees verder
Ik ben zeer tevreden over de geleverde service. Het is niet altijd eenvoudig om zo'n goede professional in één pakket te vinden. Nogmaals dank aan de ongediertebestrijders.
Ronald Vaassen
Ronald Vaassen
Google review
Lees verder
Heel erg bedankt voor het bestrijden van die vreselijke kevers in mijn huis en slaapkamer. Bedankt voor je uitstekende service.
Tom Bezembinder
Tom Bezembinder
Google review
Lees verder
Wij zijn al jaren klant van Ongediertebestrijder Amsterdam en hebben altijd een zeer goede service gekregen; dit was geen uitzondering. Dank u.
Sietske de Boer
Sietske de Boer
Google review
Lees verder
Kort na het telefoontje kwam de ongediertebestrijder bij ons langs. Samen zoeken we naar de beste oplossing. Het werk is zeer professioneel. Ik ben zeker tevreden en vooral blij dat ik zo snel geholpen ben.
Previous
Next