Houtworm bestrijden door impregneren

Daarom kies je VKP Plaagdierbestrijding:

9,3 / 10
4.6/5

(53 reviews)

Houtworm bestrijden door impregneren

Bij een besmetting met houtworm, zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Het kan thermisch (met hitte) of met gas (gassing). Een andere methode is impregneren, waarbij er gif gebruikt wordt.

Dit gif trekt tot diep in het hout, waar de larven van de gewone houtwormkever, de grote houtwormkever of bonte knaagkever, en de spinthoutkever van dood gaan.

Deze bestrijding van houtworm werkt op onbehandeld hout. Dat is precies het hout dat de houtworm ook het liefst eet.

Hoe werkt impregneren tegen houtworm?

Impregneren noem je ook wel oppervlaktebehandeling. Daarbij behandel je het hout met een speciale bestrijdingsvloeistof. Die vloeistof trekt in het hout en doodt daar alle insecten, van volwassen houtwormkevers tot de larven. Omdat er een laagje achter blijft in het hout, zal een nieuwe plaag houtworm geen kans hebben.

Meestal zien we een houtworm probleem in de houten constructie van je huis, zoals de houten balken van je dak of vloer. Als de aanwezigheid van houtworm gezien is, dan kan VKP vaak dezelfde dag nog starten met de behandeling. Onze expert brengt met een lagedrukspuit het middel aan op alle balken en houten voorwerpen die zijn aangetast, en maakt het hout goed nat met het bestrijdingsmiddel.

Dat is ook erg belangrijk, want deze hout aantastende wormen kunnen ernstige schade veroorzaken als ze je dragende constructie in het huis verzwakken.

Het grootste voordeel van impregneren

Naast dat het een vrij eenvoudige behandeling, in tegenstelling tot bestrijding met hitte of gas, heeft impregneren nog een groot voordeel: het hout is daarna nog 10 jaar beschermd tegen een nieuwe houtwormplaag! Bij VKP geven we daar zelfs een garantie op.

Nog een voordeel bij bestrijding van houtworm door impregneren is zijn de kosten lager dan andere methoden, maar wel wel heel effectief. Deze bestrijdingsmiddelen tegen houtworm is wel heel erg giftig, en daarom mogen alleen professionele bestrijders hiermee werken. Zij weten welke voorbereidingen ze moeten treffen, en hebben beschermende kleding aan. Veiligheid is belangrijk, en de experts gebruiken niet meer bestrijdingsvloeistof dan nodig is.

Verder is het ook een snelle methode, je hoeft maar 4 uur uit je huis bij het bestrijden van houtworm. Het bestrijdingsmiddel dat VKP gebruikt is 20 keer sterker dan andere middelen, en ook nog eens milieuvriendelijk. Als klap op de vuurpijl zijn onze houtworm bestrijdingsmiddelen ook nog eens goedkoper, en dus kunnen we je tegen een voordelig tarief helpen.

Het nadeel van impregneren

“Elk nadeel heb se voordeel”, zei Johan Cruijff al eens, en dat is natuurlijk bij deze chemische bestrijdingsmiddelen ook zo. Deze methode is vooral geschikt voor de gewone houtwormkever, de grote houtwormkever en de spinthoutkever, omdat die niet helemaal tot de houtkern gaan. Heb je last van de boktor, die écht bijzonder diep in je hout gaat, dan is deze houtworm bestrijding niet genoeg. 

VKP heeft daarom ook andere manieren van houtworm bestrijding, zodat ook deze boktor aangepakt kan worden.

Wil je weten welke soort houtworm je in je huis zag? Lees dan het artikel Houtworm Herkennen eens door.

VKP Plaagdierbestrijding wordt gewaardeerd met een 9.4

M. de Bruin
M. de Bruin
Google review
Lees verder
Ik ben zeer tevreden over de geleverde service. Het is niet altijd eenvoudig om zo'n goede professional in één pakket te vinden. Nogmaals dank aan de ongediertebestrijders.
Ronald Vaassen
Ronald Vaassen
Google review
Lees verder
Heel erg bedankt voor het bestrijden van die vreselijke kevers in mijn huis en slaapkamer. Bedankt voor je uitstekende service.
Tom Bezembinder
Tom Bezembinder
Google review
Lees verder
Wij zijn al jaren klant van Ongediertebestrijder Amsterdam en hebben altijd een zeer goede service gekregen; dit was geen uitzondering. Dank u.
Sietske de Boer
Sietske de Boer
Google review
Lees verder
Kort na het telefoontje kwam de ongediertebestrijder bij ons langs. Samen zoeken we naar de beste oplossing. Het werk is zeer professioneel. Ik ben zeker tevreden en vooral blij dat ik zo snel geholpen ben.
Previous
Next