Houtworm bestrijden met hitte

Daarom kies je VKP Plaagdierbestrijding:

9,3 / 10
4.6/5

(53 reviews)

Houtworm bestrijden met hitte

Er zijn verschillende methoden om houtworm te bestrijden. Je kunt allerlei manieren vinden om het met eenvoudige middelen te bestrijden, of impregneren of met gas. Houtworm bestrijden met hitte is een van de beste manieren om houtworm te behandelen. En dan bedoelen we niet met een föhn.

Houtworm bestrijden met hitte

Houtworm behandelen met hitte is een effectieve manier om houtworm te bestrijden. Om houtworm te bestrijden met hitte moet het volledige voorwerp minimaal een half uur op 55 graden Celsius verhit worden. Omdat je vloer of houten balken niet in je oven passen, heb je daar een bijzondere techniek voor. En we vinden trouwens ook het niet zo’n goed idee om hout in je oven te doen, wegens brandgevaar.

Een warmtebehandeling in je huis is specialistisch werk. De ruimte moet soms wel op 80 graden gebracht worden, want de kern van het hout moet minimaal 55 graden worden. Bij dik hout kan het zo zijn dat het een flinke tijd duurt voor het hout van binnen zo warm is.

Het is een kostbare bestrijding van houtworm helaas, maar het voordeel is dat je niet met gif of gas hoeft te werken. Een milieuvriendelijke methode dus.

Het afkoelen zal ook gecontroleerd moeten gebeuren, zodat het hout niet barst of scheurt tijdens de afkoelperiode

Warmtebehandeling houtworm plaag

Houtworm met hitte bestrijden is voor houten constructies een duurzame oplossing. Daarmee kun je houten meubels, woningen, monumentale panden of zelfs schepen behandelen. Het belangrijkste voordeel is dat je niet hoeft te werken met schadelijke stoffen, dus het is geschikt voor kwetsbare constructies. 

Het nadeel is dat het een dure vorm van behandeling is, en dat je geen bescherming achteraf hebt. Dat heb je met bijvoorbeeld impregneren wel. VKP biedt op impregneren zelfs 10 jaar garantie.

Hoe weet je of je houtworm hebt?

Als je zeker wil weten of er houtworm aanwezig is in bijvoorbeeld een houten balk of je antieke meubelen, dan check je eerst op gaatjes in het hout. De grootte van deze ronde gaatjes kan varieren. De gewone houtwormkever maakt gaatjes van 2 tot 4 millimeter groot, maar de grote houtwormkever maakt gaatjes die wel 2 keer zo groot kunnen zijn.

Als je deze ronde of ovale gaatjes ziet, is de kans groot dat je last hebt van houtworm. Om te checken of de houtworm nog actief is, markeer je de uitvlieggaatjes om zeker te weten dat je die al eerder zag. Leg een schoon laken onder het hout, en kijk na 2 weken of er meer gaatjes bij zijn gekomen, én of er hoopjes zaagsel op het laken liggen.

Als dat het geval is, heb je een actieve houtworm in huis. Roep er dan een gespecialiseerd bedrijf zoals VKP bij, om het probleem aan te pakken met echte vakkundigheid.

Op locatie bekijken we de situatie en samen met jou besluiten we of een hittebehandeling past bij de aard van het probleem. Ook geven we je duidelijk inzicht in de voor- en nadelen van een hittebehandeling en het kostenplaatje.

VKP Plaagdierbestrijding wordt gewaardeerd met een 9.4

M. de Bruin
M. de Bruin
Google review
Lees verder
Ik ben zeer tevreden over de geleverde service. Het is niet altijd eenvoudig om zo'n goede professional in één pakket te vinden. Nogmaals dank aan de ongediertebestrijders.
Ronald Vaassen
Ronald Vaassen
Google review
Lees verder
Heel erg bedankt voor het bestrijden van die vreselijke kevers in mijn huis en slaapkamer. Bedankt voor je uitstekende service.
Tom Bezembinder
Tom Bezembinder
Google review
Lees verder
Wij zijn al jaren klant van Ongediertebestrijder Amsterdam en hebben altijd een zeer goede service gekregen; dit was geen uitzondering. Dank u.
Sietske de Boer
Sietske de Boer
Google review
Lees verder
Kort na het telefoontje kwam de ongediertebestrijder bij ons langs. Samen zoeken we naar de beste oplossing. Het werk is zeer professioneel. Ik ben zeker tevreden en vooral blij dat ik zo snel geholpen ben.
Previous
Next