Houtworm bestrijden met gas

Daarom kies je VKP Plaagdierbestrijding:

9,3 / 10
4.6/5

(53 reviews)

Houtworm bestrijden met gas

Houtworm bestrijden is een klus die je het beste laat doen door een professioneel bedrijf. Wanneer je de houtworm plaag niet aanpakt, kunnen ze grote schade aanrichten in je houten balken. Die ondersteunen de constructie van je huis.

Houtworm behandelen met vergassing is een effectieve manier van houtworm bestrijding. Lees mee hoe dat in zijn werk gaat.

Wat is Houtworm? Zo kun je de houtworm herkennen!

De houtworm is een veelvoorkomend type keverlarve dat zich voedt met hout. Hier zijn enkele manieren om de aanwezigheid van houtworm te herkennen:

  1. Zaagsel: Als je zaagsel in de buurt van houten meubels of vloeren ziet liggen, kan dit een teken zijn van de aanwezigheid van houtworm. Houtworm maakt namelijk kleine gaatjes in het hout en duwt het uitgeknaagde hout naar buiten in de vorm van zaagsel.
  2. Gaatjes: De keverlarve van de houtworm maakt kleine ronde gaatjes in het hout, die ongeveer 1-2 mm groot zijn. Deze gaatjes kunnen door meerdere keverlarven naast elkaar worden gemaakt en worden soms ook wel boorgaatjes genoemd.
  3. Verminderde stevigheid: Als houtworm al geruime tijd actief is, kan dit leiden tot verminderde stevigheid van het hout. Het hout kan hierdoor breken of scheuren als het wordt belast.
  4. Volwassen kevers: Volwassen houtwormkevers zijn ongeveer 3 tot 5 mm groot en hebben een langwerpig lichaam dat bedekt is met kleine schubben. Ze hebben lange antennes die uit hun kop steken en zijn vaak donkerbruin of zwart van kleur.

Houtworm bestrijden met gas

Als je in je hele huis ronde gaatjes van de houtwormkever ziet, en deze ook nog actieve houtworm bevat, dan is vergassing een goede methode. In het hele huis wordt dan gas gespoten, waardoor alle houtwormen en de eitjes van de larve doodgaan. Vooral voor een agressieve soort zoals de boktor of bonte knaagkever is het een goede manier, want alles gaat gegarandeerd dood.

Het vergassen is juist heel vriendelijk voor je huis, anders dan met hitte behandeling of behandeling met gif, waar je soms in monumentale panden niet mee kunt werken. Gas geeft geen schade aan het hout of andere authentieke details in je huis. Houtworm bestrijden met ammoniak is ook een effectieve manier om kleine houtworm plaagjes uit te roeien.

Last van Houtworm?

Wij adviseren om niet zelf aan de slag te gaan met het bestrijden van houtworm met gas of ammoniak. Laat het bestrijden over aan een professionele ongediertebestrijder. Neem snel contact met ons op en wij komen langs voor een gratis inspectie.

Hoe werkt houtworm bestrijden met gas?

Een paar stappen zijn essentieel:

  • Eerst wordt je huis helemaal ingepakt. Dit is zodat het gas niet ontsnapt, zodat het geconcentreerd zijn werk kan doen.
  • Het pand wordt helemaal afgesloten, zodat niemand per ongeluk binnen komt.
  • Er mag in een straal van 10 meter rond het huis geen ander pand staan.
  • Als alle houtworm dood is, na een paar dagen, wordt de verpakking verwijderd en je huis weer gasvrij opgeleverd.

Gas is een methode die vooral op hele huizen wordt toegepast. Bij een houten voorwerp zijn er betere methoden om te behandelen. 

Voordelen van houtworm bestrijden met gas

De houtworm vergassen is voor kwetsbare panden een uitkomst. Met impregneren moet fysiek alles besproeit worden, met kans op beschadiging en moet de expert door het hele huis. Beschadiging is dan een mogelijkheid, en niet al het oude hout kan hier tegen. Bij bestrijding met warmte is er een kans op breuk van het hout, wanneer het kwetsbaar hout is.

Maar gas kruipt in alle hoeken en kiertjes zonder dat iemand dit fysiek aan hoeft te brengen. Daarbij is het gas ook snel weer weggetrokken uit je huis!

Bestrijding met gas heeft nog meer voordelen, al het andere ongedierte is ook dood. Spinnen, bedwantsen, muizen, vliegen… uw huis is direct ongediertevrij.

Nadelen van houtworm bestrijden met gas

Aan elke manier van houtworm bestrijden zitten ook nadelen. Voor de methode met gas zijn dat:

Alles wat leeft, gaat dood in je huis. Je moet dus ook je huisdieren meenemen tijdens de vergassing. De kosten zijn vrij hoog. En het gas heeft geen beschermende werking, bij impregneren ben je 10 jaar verzekerd van geen nieuwe houtworm en houtwormkevers in je huis. 

De regelgeving rondom vergassen zijn de afgelopen jaren flink aangescherpt, en daarom is deze methode duurder geworden. Er moeten meerdere mensen bij aanwezig zijn, een vergunning voor worden afgegeven en in combinatie met de hoge kosten van houtworm bestrijden op deze manier wordt het tegenwoordig nog maar weinig gedaan.

VKP Plaagdierbestrijding wordt gewaardeerd met een 9.4

M. de Bruin
M. de Bruin
Google review
Lees verder
Ik ben zeer tevreden over de geleverde service. Het is niet altijd eenvoudig om zo'n goede professional in één pakket te vinden. Nogmaals dank aan de ongediertebestrijders.
Ronald Vaassen
Ronald Vaassen
Google review
Lees verder
Heel erg bedankt voor het bestrijden van die vreselijke kevers in mijn huis en slaapkamer. Bedankt voor je uitstekende service.
Tom Bezembinder
Tom Bezembinder
Google review
Lees verder
Wij zijn al jaren klant van Ongediertebestrijder Amsterdam en hebben altijd een zeer goede service gekregen; dit was geen uitzondering. Dank u.
Sietske de Boer
Sietske de Boer
Google review
Lees verder
Kort na het telefoontje kwam de ongediertebestrijder bij ons langs. Samen zoeken we naar de beste oplossing. Het werk is zeer professioneel. Ik ben zeker tevreden en vooral blij dat ik zo snel geholpen ben.
Previous
Next